Psikiyatri ve Psikoterapi

Psikiyatri ve psikoterapi hakkında her şey...

Online Psikoterapi

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Online Terapi Nedir?

Online terapi veya Online Psikiyatrik Görüşme internetin hayatımıza kattığı teknolojik kolaylıkları kullanarak, internet üzerinden anlık sesli ve/veya görüntülü veya telefonla sesli olarak alınan profesyonel Psikiyatrik & Psikolojik görüşme ve danışmanlık hizmetidir.

Neden Online Psikoterapi?

Şüphesiz ki bilişim sektöründeki hızlı büyüme ve gün geçtikçe kaydedilen ilerleme, hem pek çok alandaki eksiklikleri doldurması hem de getirdiği kolaylık sayesinde, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Sağlık alanında da bilişimin kullanılması, hizmetlerin daha ulaşılabilir, hızlı ve kaliteli hale gelmesine önemli  katkılar sağladı.

Ruh sağlığı alanında sağladığı avantajlardan ilki yüz yüze görüşmeler için genellikle kurum çalışma saatlerinin yarattığı kısıtlılığı ortadan kaldırmasıdır. Belirli saat diliminde hizmet verilmesi ve özellikle gün içindeki yoğun randevu temposu yüzünden hastalar için uygun zaman dilimi ile uzmanların çalışma saatlerinin çakışmaması, hastalara yeterince zaman ayrılamaması ve çalışan hastaların iş yerinden izin alıp gelememesi gibi sorunları da beraberinde getirmektedir. Dolayısı ile online hizmetler, bu yöndeki sınırlılıkları azaltarak önemli bir katkı sağlayacağını düşünmekteyiz.

Ayrıca şehir değişimi veya şehir merkezinden uzak bir bölgede ikamet etme nedeniyle ulaşım sorunu yaşayan hastaların kesintiye uğrayan tedavi sürecinin devam ettirilebilmesi de yine online terapi hizmetlerinin avantajları arasında önemli yer tutmaktadır.

Bir diğer avantaj yüz yüze gelebilmeyle ilgili fiziki olanaksızlıklara bir çözüm niteliği taşımasıdır. Bedensel rahatsızlık, mesafe ve ruhsal duruma bağlı olumsuzluklardan ötürü dışarı çıkamayan ve/veya yüz yüze iletişimde zorlanan kişiler de bu sayede hakları olan tedavi sürecine çok daha kolay ulaşabileceklerdir.

Ayrıca son yıllarda dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen ve hayatımıza giren Covit-19 pandemisi bazı kişiler için seyahat etme konusunda kısıtlamalar ve riskler nedeniyle hastanelere ve muayenehanelere ulaşma zorluğu söz konusu olmuştur. Online psikiyatrik görüşme sayesinde bu kişilerin de hakları olan psikiyatrik tedavi sürecine çok daha kolay ulaşabilme imkanı bulmuşlardır.

Ve en önemlisi son yıllarda literatürde yer alan pek çok çalışma, çok farklı ruhsal sorunlarda online terapi hizmetlerinin etkili ve kullanılabilir bir yol olduğunu desteklemektedir. Bu bilimsel verilerden ve söz ettiğimiz ihtiyaçlardan hareketle güvenilir, etik değerleri ve hasta haklarını ön planda tutan bir anlayışla yola çıkarak ruh sağlığı hizmetlerinin etkili ve daha ulaşılabilir olması adına online sistemi hayata geçirmeye karar verdik.

Online psikoterapiden nasıl yararlanabilirim?

Uzmanlarımızdan biri ile online görüşme yapabilmek için merkezimizle iletişime geçerek randevu almanız gerekir. Hem uzmanımız için hem de sizin için uygun bir zamana randevulaştıktan sonra vermiş olduğunuz WhatsApp veya Skype kullanıcı adınızı veya telefon numaranız üzerinden uzmanımız sizinle iletişime geçecektir.

Bu bir şart olmasa da daha önce o uzmanla bir kez yüz yüze görüşme yapmış olmanızı tavsiye ederiz. Bunun amacı, uzmanımızın sizi bir kez de olsa yüz yüze değerlendirerek rahatsızlığınız ile ilgili doğru teşhisi koyması ve sizi daha iyi tanımasıdır. Aynı zamanda siz de tedavi veya psikoterapi aldığınızı veya alacağınız kişiyi daha iyi tanımış olacaksınız. Bu şekilde daha sonraki online terapi sürecinde daha güçlü güven ilişkisi sağlanmış olur.

Online terapi görüşmesi için gerekli şartlar ve donanımlar nelerdir?

Online terapi görüşmeleri için en iyisi video konferanstır (WhatsApp, Skype vb.), fakat bazı özel durumlarda telefon da faydalı olabiliyor. Bununla beraber, video konferansın yapılabilmesi için gerekli olan aletler (akıllı telefon, bilgisayar, ses ve kamara sistemi, 1000 kbps veya daha fazla internet hızı) ve onların kullanılmasını bilmek gerekiyor. Ayrıca, psikolojik terapi için gerekli samimiyet ve çekinmeden konuşabilmek için, görüşme sırasında kullanılacak özel bir yerin / odanın olması, yani başka kişilerin rahatsız etmemesi gerekir.

Görüşme sonrası ödeme nasıl yapılacak ve bu ne kadar güvenlidir?

Görüşme sonrası ödemeler size iletilecek IBAN numarasına Havale/EFT yolu ile veya yurtdışından ödeme yapmak için WesternUnion veya MoneyGram gibi sistemler üzerinden kişinin adına para transferi yaparak ödeme yapabilirsiniz. Bu şekilde güvenli bir sistem üzerinden ödeme yapmış olursunuz ve banka hesap ve kredi kartı bilgilerinizi kimseyle paylaşmamış olursunuz.

Yorumlar  

#1 abdullah 01-05-2013 15:13
Benim bazı psikolojik rahatsuzliklari m var ve bunun tam olarak ne oldugunu ve neden kaynaklandigini bilmiyorum ve su anda yurt disindayim ne yapmam gerekir ve bana hangi psikatri tavsiye edersiniz?
#2 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 03-05-2013 23:00
Bulunduğunuz ülkede de bir psikiyatri uzmanına başvurabilirsin iz. Araştırırsanız eminim size yardımcı olacak birisini bulursunuz.
Saygılarımla.
#3 isimsz 07-08-2013 01:10
merhaba ben aşırı derecede obsesif kompulsif hastasıyım aklıma istemediğim halde sevmediğim beni strese sokan beni çok rahatsz eden dusunceler geliyor ve bunları kafamdan atamıyorum resmen saplantı ne yapmamı önerirsiniz?
#4 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 13-08-2013 00:48
Sizin tarif ettiğiniz şikayetlere bakılırsa sizde obsesif kompulsif bozukluk var olduğu gibi görünüyor. Size onerim en yakin zamanda bir psikiyatri hekinine basvurmanizdır.
Saygılarımla.
#5 serhat 05-01-2014 02:39
Toplum içinde bir kişiyle konuşurken yüzüm kızarıyor tedavisi nedir?
#6 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 05-01-2014 16:38
Tarif ettiğiniz durum Sosyal Kaygı Bozukluğu olabilir ve bunun için en iyi tedavi yöntemi Bilişsel Davranışçı Psikoterapi dir. Ayrıca bir psikiyatrist tarafından ilaç tedavisi de verilebilir.
Saygılarımla.
#7 volkan arslan 02-03-2014 18:27
Ben 3 yıldır psikiyatri tedavisi görüyorum bana abizol,prozac,r exapin,remeron, lithium gibi ilaçlar verdiler ama sigara içmeden duramoyorum acaba sigaradan nasıl kurtulabilirim.
#8 fulya 15-05-2014 02:38
Merhaba.23 yasindayim yasadigim olaylardan oturu sinir krizi gecirmeye basladim gecen yillar.bu hala devam ediyor.ben hakim olamiyorum sinirime evde kirmadigim esya kalmadi.titreme geliyor.doktora gttim hap verip gonderiyor biktim artik.ne yapabilirim..?
#9 Wtf 07-10-2014 00:31
Ücretlendirme hakkında bilgi verir misiniz 1 seans ?₺
#10 Eminesu 10-10-2014 21:08
Selam bnim arkadasim PMYO okuyor ama biraz depresyona girmiş bunun için depresyon ilaclari kullanmis olsa saglik raporlarında cikar mi prozac kullanmis olsa eski ruh haline gelir mi psikolojisi duzelirmi simdiden cevabiniz için teşekkürler.
#11 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 11-10-2014 00:21
Alıntılandı volkan arslan:
Ben 3 yıldır psikiyatri tedavisi görüyorum bana abizol,prozac,rexapin,remeron,lithium gibi ilaçlar verdiler ama sigara içmeden duramoyorum acaba sigaradan nasıl kurtulabilirim.

Sigara bırakma konusunda gerekli bilgileri gittiğin Psikiyatri uzmanından veya bir Göğüs Hastalıkları uzmanından alabilirsiniz. Sizin ruhsal hastalığınız hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmadan size bu konuda ayrıntılı bir şey söylememiz uygun olmaz.
Saygılarımla.
#12 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 11-10-2014 00:24
Alıntılandı fulya:
Merhaba.23 yasindayim yasadigim olaylardan oturu sinir krizi gecirmeye basladim gecen yillar.bu hala devam ediyor.ben hakim olamiyorum sinirime evde kirmadigim esya kalmadi.titreme geliyor.doktora gttim hap verip gonderiyor biktim artik.ne yapabilirim..?

İlaç tedavi yanında öfke kontrolü için psikoterapi desteği de alabilirsiniz. Ayrıca verilen ilaçlar yeterli gelmiyorsa ilaç değişikliği de yapılabilir.
Saygılarımla.
#13 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 11-10-2014 00:27
Alıntılandı Wtf:
Ücretlendirme hakkında bilgi verir misiniz 1 seans ?₺

Ücretlendirmeyl e ilgili ayrıntılı bilgiyi "İletişim" bölümünden bize e-posta göndererek öğrenebilirsiniz.
Saygılarımla.
#14 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 11-10-2014 00:33
Alıntılandı Eminesu:
Selam bnim arkadasim PMYO okuyor ama biraz depresyona girmiş bunun için depresyon ilaclari kullanmis olsa saglik raporlarında cikar mi prozac kullanmis olsa eski ruh haline gelir mi psikolojisi duzelirmi simdiden cevabiniz için teşekkürler.

Daha önceden depresyon ilacı kullanmak bir suç veya yetersizlik anlamına gelmez. Sağlık raporlarında çıkıp çıkmaması da bir şey ifade etmez. Önemli olan kişinin sağlık ve işlevsellik düzeyidir. Eğer bir kişinin ruhsal bir rahatsızlığı var ise mutlaka tedavi yardımı alması gerekir. Uygun bir tedavi ile çoğu ruhsal rahatsızlık tedavi edilebilir.
Saygılarımla.
#15 IBRAHİM 02-12-2014 22:31
Merhaba. Benim bir kaç sorum var cevaplar mısınız ? Ben 17 yaşındayım. Bilmiyorum çocukluğumdan beri bir kişiyle kavga etmedim. Her şeyden korkuyorum geceleri özellikle dini konularda çok korkuyorum. Kavga edemiyorum. Biri sıkıştırdığında köşeye hareket edemiyorum.Hatt a yaptıklarımızı da hatırlamıyorum. Kafam çok dağınık. Fiziksel olaya çok önem veriyorum. Derslerde ve ince iş isteyen şeylere odaklanmıyorum. Ergenlikten mi bilmiyorum cinsel konuda çok baskı altındayım. Bir çok şeye ağlıyorum. Mesela ailem bana bağırıp kızınca onlara ağlayarak cevap veriyorum. Ağlamayı engelleyemiyoru m. Lütfen buna çare bulur musunuz?
#16 İrem 09-12-2014 14:10
ben major depresyon hastasıyım.uyku ya dalarken ve uykudan uyanırken yarı uyanık olduğumu fark ediyorum bu arada çevremi canlı bir şekilde görebiliyorum o arada etrafta renkli şekiller büyüyen küçülen eşyalar garip yaratıklar korkunç varlıklar görüyorum bunun rüya olduğunu fark ediyorum sürekli rüyada olduğumu fark ediyorum ama kendimi uyandıramıyorum bazen de müzik sesleri özellikle klasik müzik sesi duyuyorum ya da şarkı söyleyen birini duyuyorum o anda ya da patlama sesiyle uyanıyorum. ayrıca rüyayla gerçek hayatı karıştırıyorum bunlar beni gerçekten rahatsız ediyor herhangi psikolojik bir rahatsızlıkla bağlantılı mıdır?
#17 YASEMİN 15-12-2014 19:39
kısa zaman önce bende panikatak teşhisi kondu. ancak benim güven duygusu ile ilgili ciddi sorunum var. kimseye güvenmiyorum. tek bir lafa söze hiçbirşeye hatta kendi öz akraba hatta öz abime bile güvenmiyorum. yüksek derecede güvensizlik hissim var buda kalbimi kaskatı yapıyor. bunu aşmam mümkünmü
#18 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 29-12-2014 21:17
Alıntılandı senol:
merhaba iyi çalışmalar ben kız arkadaşımla sürekli kavga ediyorum nişanlım alıyor kendisi ve sürekli stresliyim çok çabuk sinirleniyorum beraber ve çok dik kafalıyım herşey çok abartıyorum çok takıntılı bir insanım ne yapmam gerekiyor nişanlım da aynı şekilde :oops: şimdiden çok teşekkür ederim şenol kartal

Merhaba,
Size önerim bir Psikiyatri hekiminden ve/veya bir evlilik terapistinden yardım alın.
Saygılarımla.
#19 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 29-12-2014 21:22
Alıntılandı IBRAHİM:
Merhaba. Benim bir kaç sorum var cevaplar mısınız ? Ben 17 yaşındayım. Bilmiyorum çocukluğumdan beri bir kişiyle kavga etmedim. Her şeyden korkuyorum geceleri özellikle dini konularda çok korkuyorum. Kavga edemiyorum. Biri sıkıştırdığında köşeye hareket edemiyorum.Hatta yaptıklarımızı da hatırlamıyorum. Kafam çok dağınık. Fiziksel olaya çok önem veriyorum. Derslerde ve ince iş isteyen şeylere odaklanmıyorum. Ergenlikten mi bilmiyorum cinsel konuda çok baskı altındayım. Bir çok şeye ağlıyorum. Mesela ailem bana bağırıp kızınca onlara ağlayarak cevap veriyorum. Ağlamayı engelleyemiyorum. Lütfen buna çare bulur musunuz?

Merhaba
Size önerim bir Çocuk Psikiyatrisi veya Erişkin Psikiyatrisi uzmanına başvurmanızdır. Büyük ihtimalle temel güvenle (öz güven) ilgili bir sorununuz var. Bu konuda gerekirse psikoterapi desteği de alabilirsiniz.
Saygılarımla.
#20 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 29-12-2014 21:31
Alıntılandı İrem:
ben major depresyon hastasıyım.uykuya dalarken ve uykudan uyanırken yarı uyanık olduğumu fark ediyorum bu arada çevremi canlı bir şekilde görebiliyorum o arada etrafta renkli şekiller büyüyen küçülen eşyalar garip yaratıklar korkunç varlıklar görüyorum bunun rüya olduğunu fark ediyorum sürekli rüyada olduğumu fark ediyorum ama kendimi uyandıramıyorum bazen de müzik sesleri özellikle klasik müzik sesi duyuyorum ya da şarkı söyleyen birini duyuyorum o anda ya da patlama sesiyle uyanıyorum. ayrıca rüyayla gerçek hayatı karıştırıyorum bunlar beni gerçekten rahatsız ediyor herhangi psikolojik bir rahatsızlıkla bağlantılı mıdır?

Merhaba,
Major Depresyon hastası olduğunuzu söylemişsiniz. Bu tarif ettiğiniz şikayetler Major Depresyon hastalığı sırasında da görülebilen şikayetlerdir. Depresyona bağlı uyku bozukluğu olabilir ve uyku bozukluğuna bağlı bu gibi şikayetler olabilir. Gideceğiniz bir Psikiyatri uzmanı tarafından depresyon ve uykusuzluk şikayetiniz için de tedavi verilmesinde fayda vardır.
Saygılarımla.
#21 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 29-12-2014 21:37
Alıntılandı YASEMİN:
kısa zaman önce bende panikatak teşhisi kondu. ancak benim güven duygusu ile ilgili ciddi sorunum var. kimseye güvenmiyorum. tek bir lafa söze hiçbirşeye hatta kendi öz akraba hatta öz abime bile güvenmiyorum. yüksek derecede güvensizlik hissim var buda kalbimi kaskatı yapıyor. bunu aşmam mümkünmü

Mümkündür. Bu güvensizliğiniz in nedeninin nereden kaynaklandığını n ortaya çıkarılması ve buna yönelik terapi yapılması uygun olacaktır. Bunun için de ehil birisinden psikoterapi tedavisi almanız gerekiyor.
Saygılarımla.
#22 Mutlu 03-01-2015 18:54
Merhaba;
iki yıl önce gittiğim doktor tarafından anksiyete bozukluğu teşhisi konuldu, 1 yıl ilaç tedavisi görmem gerektiğini söylemişti. Ben ilacı 3 ay kadar kullandıktan sonra bıraktım çünkü dersleri uykulu bi halde dinliyordum ve çok halsiz, yorgun bi halde oluyordum, günde 10 saat kadar uyumam gerekiyordu. Şuan durumum ise dikkatimi toplayamıyorum, dersi dinlerken sanki hocanın anlattıkları bi uğultu gibi geliyor, ellerim titriyor, bazende kollarımda ve bacaklarımda kasılmalar oluyor. çok fazla strese girdiğimde ise kusuyorum. Bana nasıl bi tavsiyede bulunursunuz?
#23 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 10-01-2015 22:30
Merhaba, size tavsiyem tekrar bir Psikiyatri hekimine gitmenizdir. Daha önce verilen ilaçlar sizde bazı yan etkiler yapmış olabilir. Emin olun size bu saydığınız yan etkileri yapmadan da sizin tedavi olmanızı sağlayacak ilaçlar var. Doktorunuzla tüm yan etkileri konuşun ve size yan etki yapmayacak tedavi düzenlenmesinde doktorunuza yardımcı olun. Ayrıca psikoterapi desteği de alabilirsiniz. Sizin şikayetinize uygun olabilecek psikoterapi yöntemi ile ilgili de sizi tedavi eden doktordan bilgi alabilirsiniz.
Saygılarımla.
#24 buse 22-01-2015 00:48
13 yil once annemi kaybetmemle ve babamin hayatimi mahfetmesiyle herseyi hatlattim derken kaza sonucu 1 yila yakin hafiza kaybimin olmasi sonucu iyi degilim su an,toparlandim iyiyim derken suan cok mutsuz ve kalabalik ortamda kendimi geri cekme ve surekli ciddi bir endise korku herseyin mahfolucakmis gibi hissetmem beni is hayatimda cok etkiliyor dikkat eksikligim var heyecandan bildigimi de unutur oldum, lutfen bir doktor onerisinde bulunsaniz
#25 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 23-01-2015 14:36
Merhaba Buse hanım,
Size bir Psikiyatri hekimine gitmenizi öneririm. Bu şikayetleriniz sizde depresyon olabileceğini düşündürmektedir.
Saygılarımla.
#26 ayşegül 14-06-2015 19:19
hocam merhabalar. ben bunda 6 ay öncesinde bazı sounlar yaşadım. 2 hafta boyunca odamdan hiç çıkmadım. insanlarla olan alakamı kestim. şimdi daha iyiyim ama kendimi hala yaşıyor gibi hissetmiyorum. sanki o zaman öldüm de şuan sadece canlıyım gibi geliyor. hatta aldığım nefesin bile boşa gittiğini düşünüyorum. yediğim yemeğe bile acıyorum. aşırı derecede zayıfladım ve her odama girdiğimde hem yalnız kalmak istiyorum hem de yalnız olduğum için üzülüyorum. sizce bir psikiyatra görünmem şart mı?
#27 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 14-06-2015 21:01
Merhaba Ayşegül Hanım,
Tarif ettiğiniz şikayetlere bakılırsa sizin depresyon geçirmekte olduğunuzu düşündürmektedi r. Size önerim bir an önce bir psikiyatriste başvurun ve tedavi olmaya başlayın. Tedavi ol almaz iseniz bu şikayetleriniz müzmin hal alabilir ve ileride tedavisi daha zor olabilir. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
#28 Duygu deniz 24-06-2015 22:36
Merhaba hocam uykuya gecerken endişe ve kaygı hissediyorum. Bu durum uyumamı zorlaştırıyor ve 1 aya aşkın süredir devam ediyor.
#29 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 30-06-2015 14:37
Merhaba Duygu hanım,
Uykuya geçerken endişe ve kaygı hissetme hali psikiyatrik bir rahatsızlığın belirtisi olabilir (Depresyon, Genelleşmiş Kaygı bozukluğu veya Panik Bozukluk gibi). Size önerim bir psikiyatri uzmanına başvurmanız ve yardım almanızdır.
Saygılarımla.
#30 Melike Şevval 12-07-2015 12:54
Merhabalar .
Henüz 18 yaşımdayım.
Beş yıl önce bi erkekle flört dönemi yaşadım iki buçuk yıl sürdü.
Tayin dolayısıyla ayrılmak zorunda kaldık.
Onun umrunda mıyım bilmiyorum fakat ben sanki hiç kimse onun gibi değilmişcesine bi duygu hissediyorum. Yani halen onun etkisini atamadım üzerimden . Beş yıl boyunca sadece birine bağlı kalmak da xoruma gidiyor. Ben ne yapmalıyım lütfen bana yardım edin.
#31 Filiz deniz 30-08-2015 18:37
Piskolojim çok bozuk lft yardimci olurmusunuz bana :cry:
#32 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 08-09-2015 15:22
Alıntılandı Melike Şevval:
Merhabalar .
Henüz 18 yaşımdayım.
Beş yıl önce bi erkekle flört dönemi yaşadım iki buçuk yıl sürdü.
Tayin dolayısıyla ayrılmak zorunda kaldık.
Onun umrunda mıyım bilmiyorum fakat ben sanki hiç kimse onun gibi değilmişcesine bi duygu hissediyorum. Yani halen onun etkisini atamadım üzerimden . Beş yıl boyunca sadece birine bağlı kalmak da xoruma gidiyor. Ben ne yapmalıyım lütfen bana yardım edin.

Merhaba Melike hanım,
Size önerim bu sıkıntılarınız için bir psikiyatriste veya klinik psikoloğa başvurun ve yardım alın.
Saygılarımla.
#33 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 08-09-2015 15:28
Alıntılandı Filiz deniz:
Piskolojim çok bozuk lft yardimci olurmusunuz bana :cry:

Merhaba Filiz hanım,
Size nasıl yardımcı olabiliriz acaba? Arzu ederseniz bizim sunduğumuz Online Psikiyatrik görüşme ve Psikoterapi hizmetinden de yararlanabilirs iniz. Bu konuda ayrıntılı bilgiyi web sitemizin 'Online Psikoterapi' menüsünden öğrenebilirsini z. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
#34 Simay 14-01-2016 20:22
Merhaba. Ben hayatım boyunca hep ufak ayrıntılara çok dikkat eden biri oldum. Fakat son dönem sanrılarım arttı çünkü kafamın icindeki sesi susturamıyorum. Yardım almayı daha önce de denedim fakat sanırım yanlış insanlara denk geldim. Artık içinden cıkılması imkansız bi kuyunun içinde hissediyorum ve gunluk aktivitelerimi yerine getirmek benim icin inanılamayacak kadar zor. Korkunç bir guvensizlik icindeyim ve bu konuda ikna olmuyorum. Cok daha az konusan ve hicbiseyin farkina varamayıp herseyi unutan biri haline geldim.Lütfen, ne yapabileceğimle ilgili ne dusunuyorsanız söyleyin.
#35 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 14-01-2016 20:46
Merhaba Simay hanım,
Anladığıma göre siz şuan ciddi bir ruhsal rahatsızlık geçirmektesiniz . Size önerim bir an önce bir psikiyatri hekimine başvurun ve tedavi yardımı alın. Eğer isterseniz bizden de randevu alabilirsiniz. Bizim sunduğumuz Online Psikoterapi hizmetinden de yararlanabilirs iniz. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
#36 Alper 19-01-2016 10:58
Universite okuyorum ulseratif kolit hastasi oldum .Bu hastaliktan sonra annem ne kadar lazim olmadigini anlatmama rağmen evdeki insanlarin destegini alarakta zorla yanima tasindi.O gunden sonra hic birsey yolinda gitmedi. Eskiden yapmaktan hoslandigim seyler eskiso gibi zevk vermiyor algilamam mantik yurutmem dahil her mental ozelligim azaldi. Ders calisamiyorum toplumda konusma duzeyine kadar herseyim bozuldu ve bunun sonucunda istemesem bile onlari kirmaya basladim ve kendi hatalarim karsisinda tahammulum kalmadi. Yasamami suanda sadece baska insanlar uzulmesin diye surduruyorum. Hem hastaligim beni yoruyor hemde aptallastigim icin daha da yoruluyorum. O kadar eskiden yanliz yasamama ragmen sigara bile icmemistim fakat simdi amfetamin ve esrar kullanmamak icin kendimi zor tutuyorum
Asil sormak istedigim su sizce eskisi gibi yanliz yasamaya baslasam sorunum duzelir mi yoksa illa bir psikolojik destek mi alamam gerekir.
#37 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 19-01-2016 13:57
Merhaba Alper Bey,
Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Şu an tarif ettiğiniz şikayetlere göre sizde Depresyon olduğunu düşündürmektedi r. İster eskisi gibi yalnız yaşayın isterseniz birlikte ama sizin bir an önce bir Psikiyatri hekimine gidip tedavi yardımı almanızı öneririm. Tedavi sonrası Depresyonunuz düzelince yalnız veya ailenizle birlikte de yaşamak size keyif veremeye başlayacaktır diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
#38 erol 11-03-2016 12:49
Hayırlı günler
Hocam son 2 -3 aydır kendimi sıkıntılı hissediyorum fenalasacakmisi m gibi geldiğinden kalabalık yerlere gidemez oldum . Bir kaç sefer hemen acil e gittim ama sağlık açısından bi problem olmadığı söylendi . Ne yapmam gerek online terapi den faydalanmak istiyorum .
Teşekkür ederim.
#39 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 11-03-2016 16:19
Merhaba Erol bey,
Tarif ettiğiniz şikayetlere göre sizde Panik Bozukluk olma ihtimali var. Bu şikayetiniz için Online veya yüzyüze Psikoterapi desteği alabilirsiniz. Psikoterapiden çok fayda göreceğinizi düşünüyorum. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
#40 elif güler 23-03-2016 01:08
Merhaba Ben 18 yasinadayim ama yasima oranla cok sey yasadim artk kimseye guvenim kalmadi kimseye inancim kalmadi tecrubelerim beni bu duruma getrdi cok sıkıntı yapiyorum aşrı stresliyim onca olanların üstüne bide sınav stresim eklenince aşırı zayıflama başladı bnde kalp skntıları başladı sizden yardım istiyorum ne yapmaliyim lütfen yardimci olun
#41 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 01-04-2016 14:56
Merhaba Elif,
Bu şikayetlerin için sana önerim bir an önce bir Psikiyatri uzmanı hekime başvurman ve tedavi yardımı almandır. Uygun bir tedavi yöntemi ile bu sorunlarının üstesinden gelebilirsin. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
#42 tuğçe bilecen 20-04-2016 17:26
merhaba bende dikkat eksikliği 45 çıktı yaşım daha 18 oluyor kendimi ifade etmekte cok zorlanıyorum ettiim zamanda yanlış anlasılıyor sınavlarda felan çalısıyorumm sınava gririyorum hersey aklımdan gitmiş oluyor gecen gün cantamı koydugum yeri unuttum bulamadım bana yardım edin
#43 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 24-05-2016 16:21
Merhaba Tuğçe,
Tarif ettiğin şikayetlere ve verdiğin Dikkat Eksikliği Testi puanına göre sende Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu olabilir. Sana önerim bir Psikiyatri uzmanı hekime başvur ve bu şikayetlerin için tedavi yardımı al. İlaç tedavisi ve psikoterapi desteği ile birlikte bu şikayetlerinden kurtulabilirsin . Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
#44 Merve betül 04-08-2016 22:03
Ani öfkelenme gereksiz neşe yoğun depresyon ve kendimi 27. Kattan atma isteğim var. Bazen sinirimden cinayet isleyecek duruma geliyorum nefesim kesiliyo. Vs. Vs. Acaba şizofren falan mıyim.
#45 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 04-08-2016 23:12
Merhaba,
Tarif ettiğiniz şikayetlere göre sizde şizofreni hastalalığı var demek mümkün değil. Bu şikayetlerinize göre ancak öfke kontrol bozukluğu olma ihtimali var diyebilirim. Ancak ayrıntılı psikiyatrik muayene yapılmadan kesin bir şey söylemek mümkün değildir. Size önerim bir Psikiyatri hekimine başvurun ve tedavi yardımı alın. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
#46 Ebru cander 26-08-2016 04:36
Uzun zamandır olmuyurdu ama bu gece uyumaya çalışırken yine oldu gözümü kapattigim da böyle tarif edemedigim tuhaf şeyler oluyor nasıl desem nesneleri olduğundan büyük yada küçük görüyorum görüyorum derken zihnimde ben hayal etmeden bu şekilde oluyor mesela bi ağaç düşünmeye çalışıyorum çok küçük görünüyor yada tanıdığım bi kişiyi düşünmeye çalışıyorum yüzü veya vücudu çok büyük, cok küçük canlanıyor zihnimde bunun ne olduğunu anlamıyorum bana ne olduğunu söyleyin uyuyamiyorum
#47 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 26-08-2016 10:16
Merhaba,
Bu tarif ettiğiniz şeylerin sadece gözlerinizi kapattığınızda ve uyku öncesi olması bir çeşit uyku bozukluğu olabileceğini düşündürüyor. Ancak kesin bir şey söylemek için ayrıntılı psikiyatrik muyene yapılması gerekiyor. Size önerim bir psikiyatri hekimine başvurun ve muyene olun. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
#48 Merve2563 08-10-2016 19:40
Bir yıl önceye kadar kendimi kesiyodum. Ve aşırı sinirliyim herşeye karşı hala. Ayrıca artık hislerim yok ne heyecanı ne de sevgiyi aşkı hissedebiliyoru m. Ben böyle değildim. Bana noluyor? Şimdi de çok sinir bozucu bir gündü gerçi böyle günlerim çok oldu ama kendimi kesmeyi yine çok istmeye başladım. Ve bir detay daha son zamanlarda insanlar bana psikopat vb diyo neden bilmiyorum
#49 Uzm. Dr. Mustafa CANBAZOĞLU 30-10-2016 14:56
Merhaba,
Bu şekilde kendinize zarar verici davranışlarda bulunma ve duygularınızı hissedememe durumu ruhsal rahatsızlığın bir belirtisi olarak düşünebiliriz. Size önerim vakit kaybetmeden bir psikiyatri hekimine başvurun ve tedavi yardımı alın. Ayrıca psikoterapi desteği de alımanızı öneririm. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.

Yorum yapma yetkiniz yoktur.

BİLGİLENDİRME

Bu site ruh sağlığı alanında insanlarımızı bilgilendirmek, eğitmek ve yardımcı olmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sitede size verilen bilgiler sizi tedavi amacına yönelik değildir. Bir sorununuz varsa öncelikle ruh sağlığı alanında çalışan uzman bir kişiye başvurmanızı öneririz.

Ziyaretçi Sayısı

01.11.2009 tarihinden itibaren gelen ziyaretçi sayısı
1954971
BugünBugün38
DünDün416
Bu HaftaBu Hafta38
Bu AyBu Ay5733
ToplamToplam1954971
Çevrimiçi Ziyaretçi: 4