Psikiyatri ve Psikoterapi
Psikiyatri ve psikoterapi hakkında her şey...
Online Psikoterapi
Online Terapi Nedir?
Online terapi veya Online Psikiyatrik Görüşme internetin hayatımıza kattığı teknolojik kolaylıkları kullanarak, internet üzerinden anlık sesli ve/veya görüntülü veya telefonla sesli olarak alınan profesyonel Psikiyatrik & Psikolojik görüşme ve danışmanlık hizmetidir.
Neden Online Psikoterapi?
Şüphesiz ki bilişim sektöründeki hızlı büyüme ve gün geçtikçe kaydedilen ilerleme, hem pek çok alandaki eksiklikleri doldurması hem de getirdiği kolaylık sayesinde, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Sağlık alanında da bilişimin kullanılması, hizmetlerin daha ulaşılabilir, hızlı ve kaliteli hale gelmesine önemli katkılar sağladı.
Ruh sağlığı alanında sağladığı avantajlardan ilki yüz yüze görüşmeler için genellikle kurum çalışma saatlerinin yarattığı kısıtlılığı ortadan kaldırmasıdır. Belirli saat diliminde hizmet verilmesi ve özellikle gün içindeki yoğun randevu temposu yüzünden hastalar için uygun zaman dilimi ile uzmanların çalışma saatlerinin çakışmaması, hastalara yeterince zaman ayrılamaması ve çalışan hastaların iş yerinden izin alıp gelememesi gibi sorunları da beraberinde getirmektedir. Dolayısı ile online hizmetler, bu yöndeki sınırlılıkları azaltarak önemli bir katkı sağlayacağını düşünmekteyiz.
Ayrıca şehir değişimi veya şehir merkezinden uzak bir bölgede ikamet etme nedeniyle ulaşım sorunu yaşayan hastaların kesintiye uğrayan tedavi sürecinin devam ettirilebilmesi de yine online terapi hizmetlerinin avantajları arasında önemli yer tutmaktadır.
Bir diğer avantaj yüz yüze gelebilmeyle ilgili fiziki olanaksızlıklara bir çözüm niteliği taşımasıdır. Bedensel rahatsızlık, mesafe ve ruhsal duruma bağlı olumsuzluklardan ötürü dışarı çıkamayan ve/veya yüz yüze iletişimde zorlanan kişiler de bu sayede hakları olan tedavi sürecine çok daha kolay ulaşabileceklerdir.
Ayrıca son yıllarda dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen ve hayatımıza giren Covit-19 pandemisi bazı kişiler için seyahat etme konusunda kısıtlamalar ve riskler nedeniyle hastanelere ve muayenehanelere ulaşma zorluğu söz konusu olmuştur. Online psikiyatrik görüşme sayesinde bu kişilerin de hakları olan psikiyatrik tedavi sürecine çok daha kolay ulaşabilme imkanı bulmuşlardır.
Ve en önemlisi son yıllarda literatürde yer alan pek çok çalışma, çok farklı ruhsal sorunlarda online terapi hizmetlerinin etkili ve kullanılabilir bir yol olduğunu desteklemektedir. Bu bilimsel verilerden ve söz ettiğimiz ihtiyaçlardan hareketle güvenilir, etik değerleri ve hasta haklarını ön planda tutan bir anlayışla yola çıkarak ruh sağlığı hizmetlerinin etkili ve daha ulaşılabilir olması adına online sistemi hayata geçirmeye karar verdik.
Online psikoterapiden nasıl yararlanabilirim?
Uzmanlarımızdan biri ile online görüşme yapabilmek için merkezimizle iletişime geçerek randevu almanız gerekir. Hem uzmanımız için hem de sizin için uygun bir zamana randevulaştıktan sonra vermiş olduğunuz WhatsApp veya Skype kullanıcı adınızı veya telefon numaranız üzerinden uzmanımız sizinle iletişime geçecektir.
Bu bir şart olmasa da daha önce o uzmanla bir kez yüz yüze görüşme yapmış olmanızı tavsiye ederiz. Bunun amacı, uzmanımızın sizi bir kez de olsa yüz yüze değerlendirerek rahatsızlığınız ile ilgili doğru teşhisi koyması ve sizi daha iyi tanımasıdır. Aynı zamanda siz de tedavi veya psikoterapi aldığınızı veya alacağınız kişiyi daha iyi tanımış olacaksınız. Bu şekilde daha sonraki online terapi sürecinde daha güçlü güven ilişkisi sağlanmış olur.
Online terapi görüşmesi için gerekli şartlar ve donanımlar nelerdir?
Online terapi görüşmeleri için en iyisi video konferanstır (WhatsApp, Skype vb.), fakat bazı özel durumlarda telefon da faydalı olabiliyor. Bununla beraber, video konferansın yapılabilmesi için gerekli olan aletler (akıllı telefon, bilgisayar, ses ve kamara sistemi, 1000 kbps veya daha fazla internet hızı) ve onların kullanılmasını bilmek gerekiyor. Ayrıca, psikolojik terapi için gerekli samimiyet ve çekinmeden konuşabilmek için, görüşme sırasında kullanılacak özel bir yerin / odanın olması, yani başka kişilerin rahatsız etmemesi gerekir.
Görüşme sonrası ödeme nasıl yapılacak ve bu ne kadar güvenlidir?
Görüşme sonrası ödemeler size iletilecek IBAN numarasına Havale/EFT yolu ile veya yurtdışından ödeme yapmak için WesternUnion veya MoneyGram gibi sistemler üzerinden kişinin adına para transferi yaparak ödeme yapabilirsiniz. Bu şekilde güvenli bir sistem üzerinden ödeme yapmış olursunuz ve banka hesap ve kredi kartı bilgilerinizi kimseyle paylaşmamış olursunuz.
Yorumlar
Saygılarımla.
Saygılarımla.
Saygılarımla.
Sigara bırakma konusunda gerekli bilgileri gittiğin Psikiyatri uzmanından veya bir Göğüs Hastalıkları uzmanından alabilirsiniz. Sizin ruhsal hastalığınız hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmadan size bu konuda ayrıntılı bir şey söylememiz uygun olmaz.
Saygılarımla.
İlaç tedavi yanında öfke kontrolü için psikoterapi desteği de alabilirsiniz. Ayrıca verilen ilaçlar yeterli gelmiyorsa ilaç değişikliği de yapılabilir.
Saygılarımla.
Ücretlendirmeyl e ilgili ayrıntılı bilgiyi "İletişim" bölümünden bize e-posta göndererek öğrenebilirsiniz.
Saygılarımla.
Daha önceden depresyon ilacı kullanmak bir suç veya yetersizlik anlamına gelmez. Sağlık raporlarında çıkıp çıkmaması da bir şey ifade etmez. Önemli olan kişinin sağlık ve işlevsellik düzeyidir. Eğer bir kişinin ruhsal bir rahatsızlığı var ise mutlaka tedavi yardımı alması gerekir. Uygun bir tedavi ile çoğu ruhsal rahatsızlık tedavi edilebilir.
Saygılarımla.
Merhaba,
Size önerim bir Psikiyatri hekiminden ve/veya bir evlilik terapistinden yardım alın.
Saygılarımla.
Merhaba
Size önerim bir Çocuk Psikiyatrisi veya Erişkin Psikiyatrisi uzmanına başvurmanızdır. Büyük ihtimalle temel güvenle (öz güven) ilgili bir sorununuz var. Bu konuda gerekirse psikoterapi desteği de alabilirsiniz.
Saygılarımla.
Merhaba,
Major Depresyon hastası olduğunuzu söylemişsiniz. Bu tarif ettiğiniz şikayetler Major Depresyon hastalığı sırasında da görülebilen şikayetlerdir. Depresyona bağlı uyku bozukluğu olabilir ve uyku bozukluğuna bağlı bu gibi şikayetler olabilir. Gideceğiniz bir Psikiyatri uzmanı tarafından depresyon ve uykusuzluk şikayetiniz için de tedavi verilmesinde fayda vardır.
Saygılarımla.
Mümkündür. Bu güvensizliğiniz in nedeninin nereden kaynaklandığını n ortaya çıkarılması ve buna yönelik terapi yapılması uygun olacaktır. Bunun için de ehil birisinden psikoterapi tedavisi almanız gerekiyor.
Saygılarımla.
iki yıl önce gittiğim doktor tarafından anksiyete bozukluğu teşhisi konuldu, 1 yıl ilaç tedavisi görmem gerektiğini söylemişti. Ben ilacı 3 ay kadar kullandıktan sonra bıraktım çünkü dersleri uykulu bi halde dinliyordum ve çok halsiz, yorgun bi halde oluyordum, günde 10 saat kadar uyumam gerekiyordu. Şuan durumum ise dikkatimi toplayamıyorum, dersi dinlerken sanki hocanın anlattıkları bi uğultu gibi geliyor, ellerim titriyor, bazende kollarımda ve bacaklarımda kasılmalar oluyor. çok fazla strese girdiğimde ise kusuyorum. Bana nasıl bi tavsiyede bulunursunuz?
Saygılarımla.
Size bir Psikiyatri hekimine gitmenizi öneririm. Bu şikayetleriniz sizde depresyon olabileceğini düşündürmektedir.
Saygılarımla.
Tarif ettiğiniz şikayetlere bakılırsa sizin depresyon geçirmekte olduğunuzu düşündürmektedi r. Size önerim bir an önce bir psikiyatriste başvurun ve tedavi olmaya başlayın. Tedavi ol almaz iseniz bu şikayetleriniz müzmin hal alabilir ve ileride tedavisi daha zor olabilir. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
Uykuya geçerken endişe ve kaygı hissetme hali psikiyatrik bir rahatsızlığın belirtisi olabilir (Depresyon, Genelleşmiş Kaygı bozukluğu veya Panik Bozukluk gibi). Size önerim bir psikiyatri uzmanına başvurmanız ve yardım almanızdır.
Saygılarımla.
Henüz 18 yaşımdayım.
Beş yıl önce bi erkekle flört dönemi yaşadım iki buçuk yıl sürdü.
Tayin dolayısıyla ayrılmak zorunda kaldık.
Onun umrunda mıyım bilmiyorum fakat ben sanki hiç kimse onun gibi değilmişcesine bi duygu hissediyorum. Yani halen onun etkisini atamadım üzerimden . Beş yıl boyunca sadece birine bağlı kalmak da xoruma gidiyor. Ben ne yapmalıyım lütfen bana yardım edin.
Merhaba Melike hanım,
Size önerim bu sıkıntılarınız için bir psikiyatriste veya klinik psikoloğa başvurun ve yardım alın.
Saygılarımla.
Merhaba Filiz hanım,
Size nasıl yardımcı olabiliriz acaba? Arzu ederseniz bizim sunduğumuz Online Psikiyatrik görüşme ve Psikoterapi hizmetinden de yararlanabilirs iniz. Bu konuda ayrıntılı bilgiyi web sitemizin 'Online Psikoterapi' menüsünden öğrenebilirsini z. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
Anladığıma göre siz şuan ciddi bir ruhsal rahatsızlık geçirmektesiniz . Size önerim bir an önce bir psikiyatri hekimine başvurun ve tedavi yardımı alın. Eğer isterseniz bizden de randevu alabilirsiniz. Bizim sunduğumuz Online Psikoterapi hizmetinden de yararlanabilirs iniz. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
Asil sormak istedigim su sizce eskisi gibi yanliz yasamaya baslasam sorunum duzelir mi yoksa illa bir psikolojik destek mi alamam gerekir.
Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Şu an tarif ettiğiniz şikayetlere göre sizde Depresyon olduğunu düşündürmektedi r. İster eskisi gibi yalnız yaşayın isterseniz birlikte ama sizin bir an önce bir Psikiyatri hekimine gidip tedavi yardımı almanızı öneririm. Tedavi sonrası Depresyonunuz düzelince yalnız veya ailenizle birlikte de yaşamak size keyif veremeye başlayacaktır diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Hocam son 2 -3 aydır kendimi sıkıntılı hissediyorum fenalasacakmisi m gibi geldiğinden kalabalık yerlere gidemez oldum . Bir kaç sefer hemen acil e gittim ama sağlık açısından bi problem olmadığı söylendi . Ne yapmam gerek online terapi den faydalanmak istiyorum .
Teşekkür ederim.
Tarif ettiğiniz şikayetlere göre sizde Panik Bozukluk olma ihtimali var. Bu şikayetiniz için Online veya yüzyüze Psikoterapi desteği alabilirsiniz. Psikoterapiden çok fayda göreceğinizi düşünüyorum. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
Bu şikayetlerin için sana önerim bir an önce bir Psikiyatri uzmanı hekime başvurman ve tedavi yardımı almandır. Uygun bir tedavi yöntemi ile bu sorunlarının üstesinden gelebilirsin. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
Tarif ettiğin şikayetlere ve verdiğin Dikkat Eksikliği Testi puanına göre sende Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu olabilir. Sana önerim bir Psikiyatri uzmanı hekime başvur ve bu şikayetlerin için tedavi yardımı al. İlaç tedavisi ve psikoterapi desteği ile birlikte bu şikayetlerinden kurtulabilirsin . Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
Tarif ettiğiniz şikayetlere göre sizde şizofreni hastalalığı var demek mümkün değil. Bu şikayetlerinize göre ancak öfke kontrol bozukluğu olma ihtimali var diyebilirim. Ancak ayrıntılı psikiyatrik muayene yapılmadan kesin bir şey söylemek mümkün değildir. Size önerim bir Psikiyatri hekimine başvurun ve tedavi yardımı alın. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
Bu tarif ettiğiniz şeylerin sadece gözlerinizi kapattığınızda ve uyku öncesi olması bir çeşit uyku bozukluğu olabileceğini düşündürüyor. Ancak kesin bir şey söylemek için ayrıntılı psikiyatrik muyene yapılması gerekiyor. Size önerim bir psikiyatri hekimine başvurun ve muyene olun. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.
Bu şekilde kendinize zarar verici davranışlarda bulunma ve duygularınızı hissedememe durumu ruhsal rahatsızlığın bir belirtisi olarak düşünebiliriz. Size önerim vakit kaybetmeden bir psikiyatri hekimine başvurun ve tedavi yardımı alın. Ayrıca psikoterapi desteği de alımanızı öneririm. Geçmiş olsun.
Saygılarımla.